-for English click here
Het is alweer vijf maanden geleden dat Myrthe Spiteri, de directeur van de Utrechtse uitgeverij Blossom Books, en ik elkaar voor het eerst spraken over het plan om een boek te maken. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet helemaal geloven, maar inmiddels kan ik het eindelijk zeggen: ik ben een boek aan het schrijven! En dat niet alleen, het wordt volgend jaar uitgegeven
in Nederland en België! Een droom die ik niet vaak uit heb durven spreken en nu is het gewoon zover.

Boekdeal getekend!

♡ KAMERPLANTEN ♡
Inhoudelijk kan ik er nog niet veel over zeggen, wel dat het gaat over waar mijn leven bol van staat: kamerplanten! Iedereen die me kent, weet dat ik ervan houd om de dingen waar ik blij van word te delen. Dat doe ik in mijn theetuin, op mijn Instagrampagina en via mijn blog. Via die laatste twee word ik inmiddels vaak om advies gevraagd als het op planten aankomt. Zo kwam ik erachter dat veel mensen graag hun eigen urban jungle willen creëren, maar niet goed weten waar te beginnen. Laat staan wat je moet doen om je groene vrienden levend te houden. Met mijn boek kweek je groene vingers en raak je hopelijk geïnspireerd om wat levend en blijvend groen aan je interieur toe te voegen!

♡ ERVARINGSDESKUNDIGE ♡
Ik ben altijd al gefascineerd door planten en de natuur in het algemeen en de afgelopen jaren heb ik veel gelezen en geleerd op het botanische vlak. Ik ben geen bioloog, wetenschapper of expert, wel een enthousiaste, leergierige ervaringsdeskundige. Ik heb van de ongeveer 200 verschillende plantensoorten die ik in huis heb of heb gehad een ware studie gemaakt
en schriften volgeschreven. Die kennis ga ik nu dus in boekvorm bundelen.

Het hippe hoofdkantoor van mijn uitgeverij Blossom Books in Utrecht. Hier werken hele leuke mensen aan hele gave boeken en projecten! En laat ik Koosje de kantoorhond niet vergeten. Ook altijd druk met serieuze zaken 😉

♡ SCHRIJVEN ♡
Mijn liefde voor schrijven is dus helemaal terug van weggeweest en mijn journalistieke carrière wordt met dit boek nieuw leven ingeblazen. Ooit schreef ik voor tijdschriften als Libelle en stonden mijn foto’s wel eens in de krant. Een boek schrijven vind ik toch echt next level. Het is spannend en leuk tegelijk
ertijd en ik ben zo blij met deze kans! De eerste stukken tekst heb ik ondertussen geschreven en ik vind het echt een fantastisch project. Het is zo gaaf om hier mee bezig te zijn. Naast de tekst, verzorg ik ook het beeld voor het boek. Het wordt dus echt een samenkomst van verschillende van mijn passies: schrijven, fotografie, kamerplanten en interieurstyling!

♡ ACHTER DE SCHERMEN ♡
Via mijn blog houd ik jullie de komende maanden op de hoogte van de voortgang van het boek. Een kijkje achter de schermen dus
😊 Natuurlijk hoop ik jullie op die manier alvast enthousiast en nieuwsgierig te maken naar mijn boek! Toen ik gisteren op Instagram dit nieuws de wereld inslingerde, kreeg ik al zoveel leuke reacties. Van winkels die nu al exemplaren willen reserveren voor de verkoop, tot enthousiastelingen die mee willen werken, tot superlieve berichten van vrienden en familie die wilden laten weten hoe blij ze voor mij zijn. Dankjewel hiervoor!

♡ CHAMPAGNE! ♡
Om het feestelijke nieuws te vieren, ging ik na de contractondertekening met mijn Utrechtse vriendin Monique naar de Oude Hortus, een gave groene plek, verscholen in de Utrechtse binnenstad. Ik zal hier binnenkort een uitgebreider verslag over schrijven 😉 Ze verraste me met een fles champagne en om de dag geheel in stijl (want: ook lekker groen, letterlijk: veel planten en figuurlijk: alles biologisch) af te sluiten aten mijn vriend en ik in de binnentuin van Ecocentrum Emma, bij Indiaas restaurant Light of India. Wat een fijne dag!

Liefs,
Mandy 

Met Monique in de Oude Hortus: verscholen gave en groene plek in de binnenstad van Utrecht.

Nog een gave, groene plek! Restaurant Light of India in Ecocentrum Emma in Enschede.

2 Reacties

Mariët Rembelska 23 augustus 2018 - 19:19

Oh, Mandy, wat gaaf!!! Ik ben nu al nieuwsgierig…👏

Reply
Carin 24 augustus 2018 - 09:18

Ik ben heel trots…
Ik hoop dat je ondanks dat we zo druk zijn met de theetuin de rust kunt vinden om het boek met veel plezier en passie te kunnen schrijven.
Af en toe inspiratie blijven opdoen is heel belangrijk! (Ik houd me aanbevolen)😉
Het ziet er tot nu toe al super uit en ik ben er van overtuigd dat het een fantastisch boek wordt! Mama

Reply

Laat een reactie achter ♡

Dit vind je misschien ook leuk