Plantastic is verschenen! Alles over de bijzondere eerste week

Door mandybollegraf
Want zoveel is er al gebeurd ja… Ik moet mezelf even in de arm knijpen of het écht is, maar gelukkig hebben we de foto’s nog en de plaatjes liegen er niet om. Afgelopen zaterdag werd mijn kamerplantenboek Plantastic. Groene vingers kun je kweken officieel gelanceerd in Utrecht. Over die plantastic party vertel ik straks meer, want de onwerkelijke gekte begon daarvóór al.

♡ In de krant ♡
De Twentsche Courant Tubantia had gehoord van mijn boek en wilde graag een achtergrondverhaal schrijven over de persoon achter Plantastic. Zodoende zat journalist Marjon Kok opeens in mijn urban jungle bij me aan de keukentafel. Dat ze vooral geïnteresseerd was in mij en waarom ik het boek heb geschreven schijnt door in het mooie artikel dat ze uiteindelijk schreef. Het verscheen paginagroot (Marjons woorden: ‘Ik ga altijd voor groot’) in de editie die elke week het meest wordt gelezen: de zaterdagkrant, op de dag van de boekpresentatie.
                Dat ik ook nog een kijkje achter de schermen kreeg doordat ik mee mocht kijken bij het design van de pagina, maakte het natuurlijk helemaal af. Dat had ik te danken aan Jasmijn de Boer, een van de vormgevers van Tubantia, die ik toevallig ken.

‘Een ode aan de kamerplant.’ Het artikel waarvoor ook twee foto’s van mij zijn gebruikt, is hier te lezen.

♡ De boeklancering ♡
Dus de releasedag kreeg een gouden randje door het gave artikel in de krant. Dat was leuk wakker worden: ik werd gelijk overspoeld door leuke reacties van mijn omgeving. Het leidde me ook even af van de spanning van de boekpresentatie die later op de dag plaats zou vinden. Na het passen en meten van de berg aan spullen die mee moest (ik verzorgde ook de catering, althans, de zoetigheden in de vorm van een heleboel brownies en het hartige hapje was van m’n moeders hand), vertrokken mijn vriend Remco en ik richting Utrecht.
                Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie voor de boekpresentatie kwam ik een paar maanden geleden uit bij het Utrechtse plantenasiel Het Plantenhuis. Eigenaresse Fem was gelukkig enthousiast en afgelopen zaterdag kon ik daar samen met vijftig genodigden vieren dat mijn boekbaby Plantastic was geboren.
                Het was een ontzettend gezellige middag die ik niet snel zal vergeten. Niet in de laatste plaats omdat ik ook eindelijk een aantal fellow plant ladies heb ontmoet! Voor het hoofdstuk over plantenstyling in huis mocht ik foto’s van mijn ‘plantenvrienden’ op Instagram gebruiken en een aantal was er zaterdag bij. Maar ook een heleboel familie, vrienden en andere mensen die aan het boek hebben gewerkt reisden af naar Utrecht. De meeste van ver: uit tien verschillende provincies zelfs. Iedereen nogmaals bedankt hiervoor!

Naast een boeklancering was het ook absoluut een PROUD PLANT PARENT PARTY met mijn plantenvrienden van Instagram (allemaal plant ladies ) : @drawingplantlady @arapisarda @huisje.plantje.beestje @plantenhuis_plantenasiel
In mijn Stories (Story highlights ‘Book launch’) op Instagram vind je nog meer foto’s en filmpjes van het lanceringsfeestje!

♡ I Utrecht ♡
Na dit fijne feestje en het inladen van alle spullen (brownies waren vervangen door cadeautjes ♡) was het tijd voor de afterparty. En alsof het precies zo gepland was: die dag vond in het Griftpark ook het Sushi & Asian Streetfood Festival JOY plaats. Dus na een boel lekkere Koreaanse, Thaise en Japanse hapjes (en een dansje op de Silent Disco-dansvloer met wie nog over was gebleven) liepen Remco en ik terug naar het hotel. Want na zo’n dag wilde ik niet eerst nog 1,5 uur in de auto zitten voordat ik neer kon ploffen. We boekten het Hampton by Hilton, even lekker luxe, en dat was heel erg fijn!
                De volgende dag maakten we er nog een heerlijk dagje Utrecht van. Na een ‘werkbezoekje’ aan een van de mooiste plantenwinkels van NL, Rood&Bloem, waar ik mijn boek signeerde, liepen we nog even langs mijn andere favoriete (groene) plekken in mijn voormalige woonplaats: De Oude Hortus en De Domtuin (Pandhof Domkerk). En na een drankje aan de Oudegracht bij Teds was het tijd om weer richting het oosten des lands te rijden.

De Oude Hortus en linksonder De Domtuin (Pandhof Domkerk) die je ook linksonder op de foto hieronder ziet.
Gesigneerde exemplaren van Plantastic liggen o.a. bij de Utrechtse plantenwinkel Rood&Bloem!

♡ Plantastic in de etalage! ♡
Leuk en aardig dat mijn boek in Utrecht te koop is, maar in thuisstad Enschede deed ik er nog een schepje bovenop, haha! Ik mocht namelijk in ‘mijn’ boekenwinkel, Boekhandel Broekhuis, een deel van de etalage inrichten om mijn boek te promoten. De versiering die ik afgelopen zaterdag voor de lancering gebruikte hoefde dus nog niet terug in de kast 😉 Ik ben erg blij met het resultaat en het werkte direct: toen ik foto’s aan het maken was raakte ik in gesprek met een plantenliefhebber die gelijk met een exemplaar naar de kassa liep (de medewerker van de winkel grapte dat ik er maar de hele dag naast moest blijven staan, haha!).

Wow! Een fantastic plek voor Plantastic bij Boekhandel Broekhuis in Enschede! Droom die uitkomt 🙂

♡ Verkoopplekken ♡
Mijn boek is inmiddels op veel plekken te koop: de meeste grotere boekhandels in NL & België hebben mijn boek in huis. Zo niet, dan kun je het altijd laten bestellen door de boekhandel en later afhalen. Gesigneerde exemplaren liggen op dit moment bij de plantenwinkel Rood&Bloem in Utrecht, bij Boekhandel Broekhuis in Enschede, bij plantenwinkel HELLO. urban jungle & store in Arnhem en in mijn eigen theetuin natuurlijk: Theetuin De Oale Zessprong in Usselo. Plantastic is ook te koop bij sommige tuincentra zoals Tuincentrum Borghuis in Deurningen (een van de fijnste tuincentra bij mij in de buurt, hier koop ik vaak mijn planten).
                Mocht je het boek ergens spotten, let me know 🙂 En het is natuurlijk ook via internet te bestellen, o.a. via bol.com en voor mijn Vlaamse vrienden bij Standaard Boekhandel.

♡ Op naar België ♡
Over België gesproken: op zaterdag 5 oktober wordt mijn boek daar officieel gelanceerd (het is daar nu al wel vast te koop) en het leuke is: ik ben er bij! Ik werd benaderd door een supergave plantenwinkel en als je de naam hoort, snap je waarom: ze heten namelijk Plantastic Urban Plant Shop! Er is geen betere plek te bedenken voor de Belgische lancering (in het Vlaams spreken ze van een ‘boekvoorstelling’, prachtig!). Het is wel een eindje rijden, haha, want het ligt aan de Franse grens, in Kortrijk. Remco en ik maken er een lekker weekendje van.
                Lijkt je dat nou ook wat, een weekendje bij onze zuiderburen? Dan kun je ook gezellig komen! Geef je op voordat het volgeboekt is 😉 Ik vertel die middag van alles over kamerplanten, over het boek, over mij en mijn urban jungle én ik geef antwoord op jouw (planten)vragen. Meer info staat in het Facebookevent dat de winkel heeft aangemaakt. Lijkt me heel erg gezellig als je ook komt!!

Op zaterdag 5 oktober vindt de officiële lancering van mijn boek in België plaats! Kom je ook? Meer info vind je hieronder en op de pagina van het Facebookevent.

Je bent het vast met me eens: ik had niets teveel gezegd toen ik begon met: er is al heel veel gebeurd in een week! Ik blijf mezelf knijpen en probeer af en toe even stil te staan om me te beseffen dat dit allemaal wel erg bijzonder is. Wie weet wat er nog meer allemaal staat te gebeuren. Op naar week 2!

Bestel Plantastic nu (€21,99). Dan het liefst via Bazarow of steun je boekhandel en #kooplokaal!

4 Reacties

willy jeronimus 12 september 2019 - 17:28

Wat een ontzettend leuk artikel. Wij kennen jou van een paar keer theedrinken in Usselo wanneer we op vakantie waren in Boekelo. Ontzettend goed, dat het je gelukt is om dit te verwezenlijken. In mijn woonplaats Bussum zal ik zeker gaan kijken in onze goede boekhandel Los. !

Reply
mandybollegraf 12 september 2019 - 17:41

Bedankt Willy! Leuk, hopelijk kun je het daar vinden. Laat maar weten of het gelukt is, vind ik leuk om te horen. Groetjes Mandy

Reply
Carin 12 september 2019 - 17:40

Heel erg trots! Het is een prachtig en heel interessant boek geworden.

Reply
mandybollegraf 12 september 2019 - 17:41

Dank je wel!! 😘💕

Reply

Laat een reactie achter ♡

Dit vind je misschien ook leuk