Blog Release Party 23/6/18 ♡

Door mandybollegraf

– for English click here – 

Zaterdag 23 juni 2018 was het zover: die dag vierde ik met een ‘picknick in juni’ dat mijn blog live ging! Zoals ik op de pagina ‘Over Mij‘ al schreef: niets fijner dan lekker buiten zijn op een mooie lentedag met heerlijke huisgemaakte hapjes, omringd door de mensen van wie je houdt. Dat vind ik in ieder geval. Dus natuurlijk moest de ‘release party’ een tuinfeestje worden! In één van de fijnste tuinen die ik ken, haha 😉 Theetuin De Oale Zessprong. Ik organiseer ik weet niet hoeveel theetuinfeestjes per seizoen voor onze theetuingasten, nu was ik zelf aan de beurt!

♡ LENTE IN TWENTE ♡
Laat ik nou die enige zaterdag in juni uitgekozen hebben dat het niet zo mooi weer was… Zul je altijd zien. Uiteindelijk viel het mee: 17 graden en belangrijker: GEEN regen. Dreigende wolken dreven steeds over, maar daar bleef het bij. En tsja… ik heb het steeds over een mooie lentedag en dat was het eigenlijk wel. Dus ik vierde mijn feestje op de enige zaterdag in juni waarop het, in de zomer, nog even lente in Twente was, die andere zaterdagen was het volop zomer, maar daar praten we niet meer over 😉

‘Let’s Celebrate With a Picnic in June!’ De uitnodigingen die ik maakte voor mijn feestje 🙂

♡ LET’S CELEBRATE! ♡
Ik had alle gasten een ‘echte’ uitnodiging gestuurd met daarin de vraag of ze wilden nadenken over wat zij te vieren hadden. Mijn feestje is hun feestje, vond ik. En ik las ergens dat mensen die meer vieren, ouder worden, dus ik was benieuwd naar alle mooie redenen voor een feestje. Ik had mensen een kaartje meegestuurd in de uitnodiging waar ze het op kwijt konden. Het leek me leuk om ze allemaal in mijn favoriete boom in de theetuin te hangen: onze boerenjasmijn, die avond omgedoopt tot de ‘Let’s Celebrate-Boom’. En wat een gaaf resultaat, zie foto hieronder. Ik heb willekeurig wat teksten gefotografeerd, er hangen er nog veel meer. En er komen er steeds nieuwe bij, onze theetuingasten mogen nu ook meedoen 🙂

Ik vroeg m’n gasten wat hun reden voor een feestje was en onze boerenjasmijn hing aan het einde van de avond vervolgens vol met mooie verhaaltjes!

♡ BROWNIES EN BURRITO’S ♡
Inmiddels is mijn ‘signature dish’ wat betreft zoetigheden mijn brownie. Beroemd en berucht 😉 En dus kon die niet ontbreken bij de koffie en thee ’s middags toen het feestje begon. Ik had hem iets specialer gemaakt dan dat ik hem normaal gesproken in de theetuin serveer. Het werd een karamel-zeezout-speltbrownie met pecannoten. Een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk 😉 De ‘kers op de taart’ waren mijn cactuskaarsjes ♡ Voor het avondeten koos ik voor Mexicaans, één van mijn favoriete keukens. Bakken voor grote groepen doe ik wekelijks, maar koken voor 40 mensen is andere koek! Gelukkig had ik superhulptroepen: m’n ouders, m’n zusje en m’n vriend zorgden ervoor dat het allemaal lukte. En ik hield het ‘simpel’ door er een ‘food bar’ van te maken (een hit bij vooral Amerikaanse bruiloften tegenwoordig, hier wat leuke voorbeelden). En ik maakte een berg guacamole. Zoveel dat ik nu thuis 20 extra avocadopitten op water heb staan om avocadoplantjes uit te laten groeien, haha! Binnenkort leg ik hier uit hoe je dat doet 😉

Holy guacamole! Een Food Bar op z’n Mexicaans 🙂

Huisgemaakte brownies met toepasselijke cactuskaarsjes! (foto 1: Joske Slaghuis)

‘Herinner je gisteren, droom van morgen, maar feest vandaag!’ (foto 2: Monique Lijftogt, foto 3 en 4: Rick Bollegraf,  foto 6: Carin Bollegraf)

Voor alle gasten maakte ik dankdoosjes. En voor wie er bij was: nogmaals bedankt voor de gezelligheid 🙂

Al met al een geslaagd feestje! Misschien maak ik er wel een jaarlijks iets van. Dus hopelijk tot op de volgende ‘PICNIC IN JUNE‘!
Liefs,
Mandy 

6 Reacties

Carin 4 juli 2018 - 18:51

Het was een heel gezellig feestje, en niet onbelangrijk.. het eten was heerlijk!
Ik weet nu ook hoe het komt dat je zo ongerust kunt zijn over het weer! Toen je pa en ik gingen trouwen…ook in juni…omdat het dan vast wel mooi weer zou zijn…regende het de heeeele dag.
Ik wist toen nog niet dat je al in mijn buik groeide…maar ergens heb je er misschien iets van meegekregen.
En natuurlijk is het leuker als het lekker weer is, maar onze bruiloft was geweldig.. en precies een week later kregen we het goede nieuws. ..ik was zwanger!

Reply
mandybollegraf 11 juli 2018 - 21:34

Haha! Dat heeft er vast mee te maken! En toen ik geboren werd in februari sneeuwde het. En daarom denk ik nog steeds dat daar mijn liefde voor sneeuw vandaan komt 😉❄️🌨️

Reply
Akkebouk de Wit 5 juli 2018 - 23:42

Geweldig Mandy , doe wat jij wil het ziet er super uit. Heb mij ingeschreven als het goed is.
Jij bent een TOPPER
groetjes Akkebouk

Reply
mandybollegraf 11 juli 2018 - 21:35

Dankjewel Akkebouk, wat lief van je! En leuk dat je me volgt 😊 Liefs!

Reply
Michel 11 juli 2018 - 12:18

Mandy, Het feestje wat zo geslaagd en erg leuk! Bedankt voor je gastvrijheid en gezelligheid. Ik verheug mij alvast op de volgende keer. Je doet het heel goed. Groetjes en liefs van Prya en Michel

Reply
mandybollegraf 11 juli 2018 - 21:36

Ooh wat fijn dat jullie genoten hebben! Dankje! Jullie bedankt dat jullie er waren en superleuk dat je gereageerd hebt 😊 Liefs!

Reply

Laat een reactie achter ♡

Dit vind je misschien ook leuk